banner internetcafe


Klik op de foto voor een filmpje over het Internetcafé.

 

Vooral ouderen, maar ook andere Purmerenders hebben wel eens problemen met hun computer of tablet. Waar sla ik iets op? Hoe installeer ik een programma? Hoe kan  ik berichten van de overheid lezen?
Gilde Purmerend helpt daarbij met het Internetcafé en het Tabletcafé.

Cok Schorsij, de coördinator van de computeractiviteiten van het Gilde Purmerend:
“We richten ons met name op 50-plussers. We werken samen met de Zorgcirkel, Clup Welzijn en de Bibliotheek en dat doen we op meerdere plaatsen. Naast de Bibliotheek zitten we regelmatig in Heel Europa, Triton (Wijklplein Where) , het Jaap van Praaghuis, de Viervorst en de Meander om maar een paar plaatsen te noemen”.

De belangstelling is groot zodat voor de begeleiding meer vrijwilligers nodig zijn. Vaak zijn vrijwilligers gepensioneerden maar ook jongeren zijn welkom!

Neem contact op met Internetcafé Gilde Purmerend door te mailen naar:
internetcafe@gildepurmerend.nl 

 


Mensen die nog met vragen zitten rond laptop of tablet kunnen zich melden bij een van de volgende adressen: KLIK HIER.

Een overzicht van alle internetcafés in Purmerend. Klik hierOverzicht internetcafés.


Cursussen.
Gilde Purmerend en Omstreken organiseert in samenwerking met de bibliotheek cursussen in de bibliotheken in Purmerend en Volendam. Dit zijn cursussen voor beginners maar ook voor  iets gevorderden. Zo is er bijvoorbeeld een ‘Basiscursus  Computer’ en een ‘Tabletcursus’. Voor meer informatie klik HIER


Bekijk hieronder nog een filmpje.

 

RB_logo_cmyk

Gilde Purmerend en Omstreken heeft van het Coöperatiefonds van Rabobank Waterland en Omstreken in het kader van Actie Wensboom 2014 een donatie ontvangen van € 1000,– voor de internetcafés zodat wij 2 tablets konden aanschaffen.

 

Op 11 december 2015 gaf het Coöperatiefonds van Rabobank Waterland  € 500 euro aan ‘het Internetcafé voor senioren’ in het kader van Locaal Compliment Purmerend. Lees meer.

 

 

 

Contact Internetcafé

Neem contact op met Internetcafé Gilde Purmerend door te mailen naar: internetcafe@gildepurmerend.nl