Zaterdag 29 maart vierde Gilde Purmerend en Omstreken op grootse wijze het 20 jarig jubileum.
Het feest werd gevierd in en om de Lutherse Kerk aan de Hoogstraat. Uit alle geledingen van Gilde P en O waren vrijwilligers actief. Velen hielpen met het inrichten van de kerk en het plein voor de kerk. Een aantal is de hele dag gebleven en heeft vele hand- en spandiensten verricht waaronder het verzorgen van de catering overdag.
In de kerk waren allerlei presentaties van de activiteiten van het Gilde en een aantal oude ambachten. Buiten was er muziek, volksdansen, een aantal stadswandelingen, een speurtocht voor de jeugd, echte middeleeuwers uit Monnickendam en verder waren er alleen maar mensen met een goed humeur! Het weer was ook fantastisch.
De festiviteiten voor het publiek eindigden om half vier.
Daarna werd de kerk klaar gemaakt voor een receptie met aansluitend buffet voor de medewerkers van het Gilde en een aantal genodigden.
Het buffet zag er niet alleen prachtig uit maar smaakte ook fantastisch. Dank aan de kookgroep die dit buffet heeft verzorgd!

Onder de genodigden bevonden zich de burgemeester, vertegenwoordigers van Vereniging  Historisch Purmerend, Clup Welzijn, Bibliotheek Waterland, een vertegenwoordiger van  de VSB  (dat ons € 1100 had geschonken), de voorzitter van Gilde Nederland (Wim van Oosten) en oud-bestuursleden van Gilde Purmerend Dhr W. Bos (oud voorzitter), Piet van der Griend (oud voorzitter) en Mevrouw H. Verschraagen (bestuurslid bij de oprichting in 1994).

Tijdens de receptie vond ook nog een bijzondere gebeurtenis plaats:
Kees de Jonge, bestuurslid  in 1994 bij de oprichting van Gilde Purmerend, altijd vrijwilligerswerk gedaan, lid van de Computer Werkgroep  en sinds 2011 actief bij het internetcafé ontving uit handen van de huidige voorzitter Ed Bierhuizen het “Uiltje”: de prestigieuze Gildeprijs.

Verder ontving  Alena Zurba, die de gehele dag de fotograaf was, het certificaat van GildeSamenspraak. Zij was de laatste in een rij van anderstaligen die op deze dag een certificaat kreeg uitgereikt.

Het succes van deze dag was niet alleen te danken aan alle Gildevrijwilligers maar ook aan de medewerking van de Gemeente, het VSBfonds, Bakkerij Harry de Groot, de tingieterij, de spinster en de fruitsnijder.

Klik op onderstaande foto’s!
Wilt u meer foto’s zien ga dan naar het menu boven in de pagina en kies Foto’s