Samen met ’t Gilde brengt de gemeente twaalf vlogs uit over de historie van de stad en haar 155 monumenten. Stadsgids Gerard Wegman neemt wethouder Eveline Tijmstra van Erfgoedbeleid en Monumenten mee langs de pareltjes van de stad.
Op 20 mei werd de aankondigingsvlog gepubliceerd: https://youtu.be/QxqAfSd4NZo
De eerste zes vlogs zijn dan te zien vanaf maandag 27 mei om 16.30 uur.
Na de zomer volgen de andere zes. Kijken kan via het YouTube kanaal van de gemeente:
https://www.youtube.com/channel/UCXD0Pc3FfP2aR-lH0KJmzrQ
of via Facebook.

De vlogs van wethouder Eveline Tijmstra en stadsgids Gerard Wegman laten op een toegankelijke en persoonlijke manier zien welke monumenten er in de stad te vinden zijn en wat het verhaal achter een pand is. Een vlog is daar zeer geschikt voor, omdat je anderen aan het woord laat, de kijkers een vraag kunt stellen of oproepen om iets te doen. Beelden zeggen meer dan woorden. Een vlog is een sterke combinatie van beide: de geschiedenis van de stad vertelt door stadsgids Gerard Wegman en gefilmd door wethouder Eveline Tijmstra. Een mooie manier om de stad beter te leren kennen.


Stadswandelingen:
’t Gilde organiseert elke zaterdag stadswandelingen en één keer in de maand (laatste zondag van de maand) een fietstocht. Ook een keer met Gerard op pad? Dat kan dus. De stadswandelingen zijn elke zaterdag om 13.30 uur. Opgeven kan bij de VVV-Museumwinkel in de Peperstaat of via telefoon 0299-207022. Op de website staat meer informatie, www.gildepurmerend.nl.

Wandeling speciaal   
Eén keer in de maand is er een speciale stadswandeling. Dit jaar staat hierbij de geboren en getogen Purmerender architect Mart Stam centraal. Stam is de ontwerper van de achterpootloze stoel. Deze stoelen zijn nog steeds heel populair en worden gemaakt door een Duitse fabrikant. Mart Stam kreeg in april van dit jaar een bronzen plaquette in de muur van het Purmerends Museum, naast de hoofden van twee andere Purmerendse architecten: Stuyt en Oud.