Gilde kookgroep uitgedaagd door Emma Wortelboer en Maarten van Rossum

Geschiedenis van de Gilde kookclub “Culinair Genootschap” 

Mede door het grote succes van Gilde Zutphen is er op 23 januari 2004 een mannenkookgroep in Purmerend opgericht!
Deelnemers van het 1ste uur o.a. Willem Bosch, Gerard Gruijthuijsen, Cor Jong en Dick Blokker (nu nog actief)

De meeste mannen konden net aan een ei koken, dus er werd heel basic gekookt: aardappelen, groente, een stukje vlees en een toetje toe. De opzet was 2 mensen zoeken het menu uit, verzorgen de inkoop en probeerden het thuis met de echtgenotes uit en informeerden de andere leden en werd er op de 2e woensdag van de maand gezamenlijk gekookt in een professionele keuken in  een van de buurthuizen. (behalve de maanden mei t/m sept.) Dit veranderde in 2006 met de komst van onze huidige chef Jan Mulder, die ruim 40 jaar de kookbaas was bij de Shell in Amsterdam. Er kwamen veel meer variaties in de menu’s, er werd zomers een BBQ en in december een echt Kerstdiner met 6 gangen georganiseerd, onder zijn begeleiding werd het koken tot kunst verheven!  Vandaar de naam “Culinair Genootschap”

Nieuwe uitdaging!

Vorige week kwam er een verzoek binnen bij onze secretaris van BNNVARA of we mee wilden doen aan het programma (Emma) Wortelboer en (Maarten) Van Rossum over generatieverschillen. En met name over de “Vergeten groenten”. Dit bleek nog niet zo eenvoudig, omdat de meeste groenten zoals Schorseneren en  Pastinaak pas in de herfst verkrijgbaar zijn. Het is tenslotte gelukt!

We gaan dinsdag op 23 juli 2024 koken in de Triton. Wij zouden het leuk vinden als de Pers wat leuke foto’s maakt, vanaf 17.00 uur. (flitsen niet toegestaan).

Het programma wordt uitgezonden in januari 2025