samenspraakbanner


 

 

Wilt u beter Nederlands leren spreken? Onze taalcoaches helpen u!

Klik op de foto voor een filmpje over Samenspraak Purmerend.

Onze taalcoaches helpen u graag! Elke week anderhalf uur samen praten over dagelijkse onderwerpen. Bij u thuis, of bij de taalcoach thuis of bijvoorbeeld in de bibliotheek in Purmerend.
Om beter Nederlands te leren is het belangrijk om regelmatig Nederlands te spreken. Dit kunt u bij Samenspraak in Purmerend doen met uw persoonlijke taalcoach. U spreekt samen af waarover, waar en wanneer. Of U gaat samen iets gezelligs doen zoals naar de markt of naar een museum.

Wilt u begeleiding door een taalcoach?  Mail naar samenspraak@gildepurmerend.nl
De begeleiding door een taalcoach is gratis, wel betaalt u eenmalig  € 10.

Wilt u staatsexamen NT2 doen? Wij bieden extra hulp!
Ook leerlingen die bij het Taleninstituut FIOLET een cursus volgen ter voorbereiding op Staatsexamen NT2 deel 1 of deel 2 kunnen zich extra laten begeleiden. Naast uw cursus oefenen onze taalcoaches speciaal met u in het nog beter spreken, lezen, luisteren en eventueel schrijven van de Nederlandse taal.


Lees HIER een artikel over Jareer en zijn Purmerendse taalcoach Martin op rtvpurmerend.nl


Taalcoach worden?

Wilt u taalcoach worden en een anderstalige stadgenoot begeleiden met de Nederlandse taal?
Ons huidige team zoekt altijd enthousiaste nieuwe collega’s die zich net als zij als taalcoach-vrijwilliger willen inzetten voor anderstaligen.

Na een kennismakingsgesprek wordt u voor circa een jaar gekoppeld aan een anderstalige.  U ontvangt ons “Werkboek voor Taalcoaches”, een leidraad met informatie en tips.
Ongeveer elke zes weken vindt er een vergadering plaats met alle Samenspraak-taalcoaches waar u uw ervaring kunt uitwisselen.
Regelmatig organiseren we een extra inhoudelijke lezing of workshop voor onze taalcoaches, bijvoorbeeld over inburgering of interculturele communicatie.
Interesse om taalcoach te worden?  Mail naar samenspraak@gildepurmerend.nl


Foto’s Samenspraak

Uitreiking Certificaat.
Regelmatig, vooral bij uitjes georganiseerd door Gilde Purmerend, wordt een certificaat uitgereikt aan pupillen die ongeveer  een jaar lang begeleiding hebben gehad van een taalcoach.

Puzzeltocht.
Zaterdag 30 september was het jaarlijkse uitje van onze anderstaligen met hun taalcoaches.
We begonnen met de traditionele koffie met appeltaart. Tijdens het koffiedrinken werden door de taalcoaches, die een jaar met hun anderstaligen gekoppeld waren, een certificaat uitgereikt.
Daarna was er een puzzeltocht door het centrum van Purmerend. Met veel enthousiasme hebben de deelnemers alle vragen beantwoord.
Na afloop hebben we nog bij Spijkerman gezellig na zitten praten.

Samen koken en eten.
Sinds enkele jaren wordt er regelmatig gekookt door taalcoaches met hun pupillen. Zo wordt vanaf ongeveer 5 uur ’s middags druk geschild, gehakt, geraspt enzovoort om voor zo’n 40 mensen een gevarieerde buitenlandse of typisch Nederlandse maaltijd te bereiden. Leuk om elkaar op een andere manier te ontmoeten en ook weer nieuwe mensen te leren kennen.
Hieronder foto’s van de eerste keer in Heel Europa in samenwerking met Clup Welzijn.

Bekijk ook de foto’s van het Mozaïekproject van Samenspraak, Stadswandeling met Samenspraak en het Bezoek aan de Noord-Zuidlijn.
Ga boven in het menu naar «Foto’s» en maak uw keuze.