samenspraakbanner


Wilt u beter Nederlands leren spreken? Onze taalcoaches helpen u!

Onze taalcoaches helpen u graag! Elke week anderhalf uur samen praten over dagelijkse onderwerpen. Bij u thuis, of bij de taalcoach thuis of bijvoorbeeld in de bibliotheek in Purmerend.
Om beter Nederlands te leren is het belangrijk om regelmatig Nederlands te spreken. Dit kunt u bij Samenspraak in Purmerend doen met uw persoonlijke taalcoach. U spreekt samen af waarover, waar en wanneer. Of U gaat samen iets gezelligs doen zoals naar de markt of naar een museum.

Wilt u begeleiding door een taalcoach?  Mail naar samenspraak@gildepurmerend.nl
De begeleiding door een taalcoach is gratis, wel betaalt u eenmalig  € 10.

Spreekt u al goed Nederlands en wilt u Staatsexamen NT2 doen? Wij bieden extra hulp!
Ook leerlingen die bij het Taleninstituut FIOLET een cursus volgen ter voorbereiding op Staatsexamen NT2 deel 1 of deel 2 kunnen zich extra laten begeleiden. Naast uw cursus oefenen onze taalcoaches speciaal met u in het nog beter spreken, lezen, luisteren en eventueel schrijven van de Nederlandse taal.


Taalcoach worden?

Wilt u taalcoach worden en een anderstalige stadgenoot begeleiden met de Nederlandse taal?
Ons huidige team zoekt altijd enthousiaste nieuwe collega’s die zich net als zij als taalcoach-vrijwilliger willen inzetten voor anderstaligen.

Na een kennismakingsgesprek wordt u voor circa een jaar gekoppeld aan een anderstalige.  Een van onze ervaren taalcoaches kan u de eerste twee maanden terzijde staan als mentor. Daarnaast ontvangt u ons “Werkboek voor Taalcoaches”, een leidraad met informatie en tips.
Ongeveer elke zes weken vindt er een vergadering plaats met alle Samenspraak-taalcoaches waar u uw ervaring kunt uitwisselen.
Regelmatig organiseren we een extra inhoudelijke lezing of workshop voor onze taalcoaches, bijvoorbeeld over inburgering of interculturele communicatie.
Interesse om taalcoach te worden?  Mail naar samenspraak@gildepurmerend.nl


Lees hier een artikel over Taalcoaches    (uit “Alle Mensen”, een uitgave van Burrie Media)Foto’s Samenspraak

Uitreiking Certificaat.
Hieronder de uitreiking van het “Gildecertificaat” van Samenspraak aan enkele pupillen.

foto,s samenspraak1

Samen koken en eten.
Donderdag 5 maart 2015 werd er vanaf 5 uur ‘s middags in gebouw Heel Europa druk geschild, gehakt, geraspt enzovoort om voor totaal 50 mensen een gevarieerde buitenlandse maaltijd te bereiden. Deze maaltijd werd klaargemaakt en genuttigd door taalcoaches en hun pupillen van Samenspraak Gilde Purmerend en Clup Welzijn. Leuk om elkaar op een andere manier te ontmoeten en ook weer nieuwe mensen te leren kennen!
De belangstelling was zó groot dat niet iedereen die wilde ook kon komen. Daarom zal dit initiatief waarschijnlijk binnen niet al te lange tijd worden herhaald.

Bekijk ook de foto’s van het Mozaïekproject van Samenspraak, Stadswandeling met Samenspraak en het Bezoek aan de Noord-Zuidlijn.
Ga boven in het menu naar «Foto’s» en maak uw keuze.


Video’s

Enige filmpjes over taalcoaches in het land.