stadswandelingenbanner

In verband met het coronavirus is in overleg met het bestuur besloten om alle wandelingen en fietstochten uit te stellen tot nader orde. Ook de reeds geplande wandelingen gaan niet door.
Het zal voor iedereen  begrijpelijk zijn , dat wij ook de landelijke richtlijnen in acht nemen!
Zodra het weer verantwoord is om te gaan wandelen hoort u dat zo spoedig mogelijk!

Nieuw! Fietstochten.

Nieuw: fietstochten onder leiding van Gilde-gidsen rond Purmerend met speciale aandacht voor de historische en de  natuurlandschappelijke aspecten. Klik hier voor meer informatie.

Overzicht van de verschillende soorten wandeltochten in het kalenderjaar 2020 georganiseerd door het Gilde Purmerend

Op zaterdagen zijn er historische wandelingen (over het verleden van Purmerend), architectuurwandelingen (met het accent op de drie Purmerendse coryfeeën Ko Oud, Mart Stam en Jan Stuyt) of waterwandelingen (met het accent op het Noord-Hollands Kanaal en de watersnoodramp van 1916). Kosten voor de wandeling €4 per persoon, kinderen tot 18 jaar gratis. De wandeling duurt anderhalf à twee uur en begint bij de VVV-museumshop. Het wandelschema wordt later bekend gemaakt. Sommige wandelingen beginnen met een kort bezoek aan het museum. Als u een museumjaarkaart bezit, dan wordt U vriendelijk verzocht deze bij zo’n museumbezoek te tonen, als gebaar van steun aan het museum.

Groepswandelingen

Verder zijn er wandelingen op aanvraag voor groepen, op een tijdstip naar wens. Kosten: voor 2-5 personen is de groepsprijs € 20, voor 6-15 personen is de groepsprijs € 40. Ook hier gaat het weer om historistische, architectuur- en waterwandelingen.

Scholen (historisch of architectuur of water)

Kosten € 40 per klas.

Culinaire wandelingen met 3 gangenmenu

Bij een culinaire wandeling bezoeken de deelnemers drie verschillende restaurants, achtereenvolgens voor het voorgerecht, voor een hoofdgerecht en voor een nagerecht. Tussen de gerechten wordt er 2 x 45 min. gewandeld. Het arrangement is inclusief twee consumpties. Groepsgrootte in principe minimaal 6 personen, kosten € 45 per persoon. Vanwege de organisatie, met name de afspraken met de restaurants, is het nodig tijdig te laten weten op welke dag en tijd de deelnemers zo’n wandeling willen maken.


Voor informatie kunt u contact opnemen met het Gilde tel: 06 118 34 155


Plaquettes J.J.P. Oud, Jan Stuyt en Mart Stam.

2017 stond landelijk in het teken van de 100e verjaardag van de kunstbeweging De Stijl, vernoemd naar het in 1917 opgerichte tijdschrift De Stijl.
Prominente medeoprichter van de beweging is de in Purmerend geboren architect J.J.P. Oud.
Als afsluiting van het De Stijl-jaar heeft het Gilde Purmerend & Omstreken een plaquette aangebracht op de gevel van het Purmerends Museum op de Kaasmarkt 20 met de beeltenis van de architect J.J.P. Oud. De Leidse beeldhouwer Jeroen Spijker heeft de plaquette mogen maken.

Iconen Oud en Stuyt

Nadat op zaterdag 7 juli 2018 een plaquette werd onthuld van Jan Stuyt is op zaterdag 6 april 2019 door wethouder Eveline Tijmstra en historicus/Gildegids Jan Dekkers een plaquette onthuld van Mart Stam.


Andere activiteiten van onze gidsen zijn rolstoel- en dementiewandelingen.Contact 
Wilt u meer informatie of wilt u zich opgeven voor een groepswandeling?
mail naar  stadswandelingen@gildepurmerend.nl  of  bel: 06 11 83 41 55


Drukkerij Rijser heeft onze Gilde gidsen voorzien van nieuwe hesjes waardoor zij voortaan zeer herkenbaar aanwezig  zijn tijdens de rondwandeling.
Ook hebben zij 2 vlaggen met het Gilde-logo beschikbaar gesteld die gaan wapperen op het oude Stadhuis.


Klik op dit plaatje voor een filmpje over de stadswandelingen.