stadswandelingenbanner

Gidsen 2017. Klik op de foto voor een vergroting en voor de namen van de gidsen.                    Foto: Anneke Beumer.

 

Het Gilde Purmerend organiseert stadswandelingen in de oude binnenstad van Purmerend.
Zij doet dit in nauwe samenwerking met de Vereniging Historisch Purmerend. Wij organiseren dit met een tiental enthousiaste gidsen die professioneel zijn opgeleid en over heel veel kennis van onze stad beschikken.

De wandelingen starten wekelijks op zaterdagmiddag om 14.00 uur van 1 april tot 1 oktober. Start bij het Purmerends museum op de Kaasmarkt.
Onafhankelijk van het aantal deelnemers of het weer.

Als U met een groep van 5 of meer personen wilt komen naar zo’n zaterdagwandeling, geeft U dat dan door (via stadswandelingen@gildepurmerend.nl of via 06 11 83 41 55), dit in verband met het eventuele inschakelen van een extra gids.

 

Ook is het mogelijk te reserveren voor een door u te bepalen tijdstip voor het maken van een groepswandeling met familie, bedrijf of iets dergelijks.
De kosten bedragen € 3,50 per persoon en € 1,50 per kind tot 12 jaar.
Voor groepen (6-15 personen) betaalt u maximaal € 30.

                                                                                                            


Culinaire wandeltocht

Wilt u iets bijzonders?

Maak dan onder begeleiding van een gids een historische wandeling door Oud-Purmerend. Het Gilde biedt u een driegangen-diner aan, waarbij iedere gang in een ander restaurant plaats vindt en de gangen afgewisseld worden door een wandeling van ongeveer drie kwartier. De kosten voor deze wandeling en het diner bedragen  € 45,– per persoon en dit is inclusief twee consumpties.
U kunt zo’n wandeling aanvragen voor een groep van minstens 6 personen.

Voor informatie kunt u contact opnemen met het Gilde tel: 06 118 34 155


De Stijlwandelingen

De gidsen hebben zich in Rotterdam zeer intensief voorbereid op de architectuurwandeling JJP Oud en De Stijl. Hier worden ze zelf gegidst door de de wijk de Kiefhoek na eerst een bezoek gebracht te hebben aan de museumwoning. De gehele wijk is in 1925 zowel stedenbouwkundig als architectonisch ontworpen door de in onze stad geboren en getogen wereldberoemde architect.

Dit jaar staat in het teken van de honderdste verjaardag van de kunstbeweging De Stijl, vernoemd naar het in 1917 opgerichte tijdschrift De Stijl. Prominente medeoprichter van de beweging is de in Purmerend geboren architect J.J.P. Oud. Het Purmerends Museum zal een tentoonstelling inrichten rond Jacob Oud. Er zullen tevens Stijlwandelingen gehouden worden met als thema de Purmerender architecten t.w. Oud-Stam-Stuyt, gecombineerd met een door de gids begeleid bezoek aan de expositie.

De Stijlwandelingen worden gehouden op elke eerste zaterdag van de maanden mei-november om 13.00 uur, start bij het Purmerends museum op de Kaasmarkt.
Als U met een groep van 5 of meer personen wilt komen naar zo’n zaterdagwandeling, geeft U dat dan door (via stadswandelingen@gildepurmerend.nl of via 06 11 83 41 55), dit in verband met het eventuele inschakelen van een extra gids.

 

Ook is het mogelijk op verzoek een groepsStijlwandeling aan te vragen op een door u te bepalen tijdstip gedurende de periode dat de expositie te zien is. Kosten voor de Stijlwandelingen zijn gelijk aan de kosten van de gewone wandelingen.

 


 Andere activiteiten van onze gidsen zijn rolstoel- en dementiewandelingen.


Contact

Wilt u meer informatie of wilt u zich opgeven voor een groepswandeling?

mail naar  stadswandelingen@gildepurmerend.nl  of  bel: 06 11 83 41 55


Drukkerij Rijser heeft onze Gilde gidsen voorzien van nieuwe hesjes waardoor zij voortaan zeer herkenbaar aanwezig  zijn tijdens de rondwandeling.
Ook hebben zij 2 vlaggen met het Gilde-logo beschikbaar gesteld die gaan wapperen op het oude Stadhuis.

 


Lees hier een artikel over de stadswandelingen in Purmerend.
Op pagina 1 van Purmerend Totaal, nummer 2, maart 2015.

 

Op de Melkwegbrug